Menu

FAQ (Veelgestelde vragen)

Welk hulpstuk heb ik nodig op mijn trekhaak? (voor een Twinny Load met een klassieke koppeling, 2 pennen met lengte van 65mm)

De juiste oplossing is afhankelijk van vorm en afmeting van uw trekhaak. Zie de tabel met oplossing voor verschillende trekhaken. De stiften van een drager moeten minimaal 25mm in de buizen steken.

Waar heb ik garantie op?

U hebt garantie op materiaal en productiefouten. Heeft u een garantiegeval, neemt u dan contact op met de wederverkoper waar u uw Twinny Load product heeft gekocht. Neemt u uw aankoopbon mee. Verlies van onderdelen en schade die is ontstaan door onjuist gebruik, vallen niet onder de garantie.

Welk gewicht aan fietsen mag ik meenemen op mijn Twinny Load?

Twinny Load dragers kunnen maximaal met 58kg beladen worden voor zover de kogeldruk van uw auto dat toelaat. Het totaalgewicht van Twinny Load en fietsen mag de maximale kogeldruk niet overschrijden. De maximale toelaatbare kogeldruk vindt u op het typeplaatje naast de trekhaak of in de handleiding van uw trekhaak.

Mijn Twinny Load met snelkoppeling hangt achterover, hoe kan dat?

Als een Twinny Load achterover hangt, kunnen er 2 oorzaken zijn:

  1. Een probleem met de Twinny Load
  2. De trekhaak hangt achterover, en is dus fout gemonteerd.

De oorzaak kan het beste worden uitgezocht door de drager op een andere trekhaak (van een ander merk) uit te proberen. Indien de trekhaak de oorzaak is, zal dit probleem bij elk merk fietsendrager voorkomen. Sommige Twinny Load dragers kunnen een aantal graden ten opzichte van de koppeling worden gecorrigeerd, raadpleeg hiervoor uw handleiding. Zie ook deze afbeelding.

Een fietsendager steunt altijd tegen de achterkant van de trekhaakhals, vlak onder de kogel. Als een fietsendrager niet afsteunt tegen deze plek zal hij bij gebruik net zo lang achterover zakken tot hij dat wel doet.

Hoe stel ik de Geleidebus goed af bij een Twinny Load met klassieke koppeling?

Bij de montage van de Geleidebus, moet u er op letten dat de buizen verticaal gemonteerd worden en dat het hart van de buizen nagenoeg door het hart van de kogel loopt (afbeelding 1). De Geleidebus moet zo lang zijn, dat de afstand tussen de aanslag van drager en de bovenkant van de geleidebus minimaal 5 mm en maximaal 40 mm is (afbeelding 2).

Mijn oude Geleidebussen waren rond, passen de huidige Geleidebus met vierkante buizen ook op mijn Twinny Load ?

De Geleidebus met vierkante buizen is geschikt voor elke Twinny Load met een klassieke koppeling (met de 2 ronde stiften).

Kan ik elektrische fietsen vervoeren op een drager met crankbevestiging?

Het transport van een e-bike is mogelijk op een drager met cranksysteem van de 3e generatie. Op voorwaarde dat uw fietsen op dit systeem passen. Fietsen met middenmotor passen niet. Ook fietsen waarbij er kabels onder het trapashuis lopen, kunnen niet op dit systeem vervoert worden. Tenslotte passen fietsen met uitstekend framedeel onder het trapashuis niet (zie afbeelding).

Dragers met 1e en 2e generatie cranksysteem zijn niet geschikt elektrische fietsen.